CONVERSES TEMÀTIQUES

La IA suposarà un canvi sense precedents organitzatiu i als llocs de treball. Des de les àrees de persones un dels enfocaments principals per afrontar aquests canvis profunds són el mapeig d'habilitats professionals i en els sistemes d'aprenentatge. Accelerar l'aprenentatge organitzatiu sembla un imperatiu, però el focus no s'ha de posar únicament en habilitats tecnològiques tipus Digicom. Entre les habilitats a mapejar han d'estar competències cognitives i emocionals, que guanyen una rellevància enorme en els nous mapes d'habilitats que imposa la IA
En aquestes converses els professionals presentaran diferents experiències de com cadascuna de les seves organitzacions cerca adaptar-se al desafiament que suposa la IA i quin rol té l'aprenentatge social, les comunitats i el mapeig d'habilitats.
L´aprenentatge social (comunitats de vigilància i pràctica), potenciar mapes d´habilitats individuals (autoaprenentatge) i col·lectius mitjançant nous espais d´aprenentatge i innovació seran el centre d´aquesta conversa. També analitzarem com algunes d'aquestes pràctiques poden ser suportades amb agents de IA i LLM.
Coordina: Vigilio Gallardo
Ponents: Jesús Martínez Marín (CEJFE), Alicia Pomares (Hummanova), Albert Herranz (Diputació de Barcelona), Ramon Garcia Espeleta (La Caixa), Malu Doce (Adif)
Les persones participants presentaran temes per a l'estudi i la transferència del coneixement científic i professional. S‟analitzaran noves variables informacionals que saturen la capacitat d‟atenció individual i organitzacional, i el paper decreixent de congressos i revistes especialitzades. La conversa se centrarà també en les contribucions científiques dels set Congressos EDO des del 2010, analitzant-ne el present i les perspectives futures.
L'objectiu final és reflexionar sobre com reposicionar el coneixement generat en (nous) esdeveniments d'aprenentatge perquè sigui rellevant, atractiu i útil per a professionals.
Coordina: Jesús Martínez
Ponents: José Luis Alonso Andresano, Maria Cano Bonilla (Content and Learning Consultancy), Pablo Rivarola Padrós i Joaquín Gairín Sallán (CRiEDO - UAB)
Les comunitats de pràctica (CoPs) són una realitat a les Administracions Públiques des de fa més de 20 anys. Tot i això, només hi ha hagut tres experiències aplicades que s'han mantingut de forma permanent. Ens referim al Programa Compartim del Centre d´Estudis Jurídics i Formació Especialitzada del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya, les CoPs de l´Institut Andalús d´Administració Pública i les CoPs de l´Agència de Salut Publica de Catalunya.
El debat girarà al voltant de diferents històries reals que els participants d'aquesta conversa han experimentat i que serviran com a referent per a la conversa sobre les condicions que faciliten la creació i la sostenibilitat de les comunitats de pràctica.
Modera: Saida López Crespo (UAB-CRiEDO)
Ponents: Mireia Ochoa Mallofré (Ajuntament de Barcelona), Daniel Giménez Roig (Agéncia de Salut Pública de Catalunya), Silvia Martinez (Escola d'Administració Pública de Catalunya), Jesús Martínez Marín (CEJFE)