L'Equip de Desenvolupament Organitzacional (EDO: https://webs.uab.cat/gedo/) de la Universitat Autònoma de Barcelona ha focalitzat des de 2003 una de les seves línies de recerca en l'anàlisi dels processos de creació i gestió del coneixement (CGC) en les organitzacions vinculades amb l'educació i la formació. Per a això, l'EDO ha comptat amb el finançament del Ministeri d'Educació, del Ministeri de Ciència i Innovació i el Ministeri d'Economia i Competitivitat. Des de l'any 2007, aquesta línia de recerca se centra en l'anàlisi dels processos de CGC en les comunitats de pràctica (CoP), i últimament, en la cultura d'Aprenentatge i Intel.ligència colectiva en les Organitzacional, així com en la incidència que té en elles la IA. El Centre de Recerca i Estudis pel Desenvolupament Organitzatiu (CRiEDO: https://www.criedo-uab.cat/) integra actualment a l'EDO i continua amb aquest llegat.
Tanmateix, el grup d'investigació EDO està compromès, per vocació i compromís social, a aproximar el coneixement generat a la societat, en general, i a altres professionals i acadèmics interessats en les seves línies de recerca. Seguint aquesta premissa, el 2003 va organitzar les primeres jornades específiques de l'EDO amb l'objectiu de generar debat entorn de diferents tipus d'estratègies de formació en les organitzacions. El 2010 inicia, amb la col·laboració del Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (CEJFE), el Congrés Internacional EDO (CIEDO), del qual es realitza una segona edició l'any 2012, i una tercera, quarta, cinquena, sisena i setena edicions el 2014, 2016, 2018, 2020 i 2023 que també compta amb la col·laboració de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya (EAPC). D'aquesta manera es considera el CIEDO com una de les activitats de major impacte en l'àmbit internacional vinculades amb la temàtica abordada.
Per a l'any 2025, totes tres institucions organitzen el VIII Congrés Internacional EDO ámbito el lema "Impacte de la Intel·ligència Artificial en la gestió del coneixement i de les organitzacions a la Societat 5.0" amb l'objectiu d'analitzar l'aprenentatge de les organitzacions al context actual.
PONENTS
-
Marc Ceron RieraCentre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada
-
Donald ClarkFreelance
-
Joaquín Gairín SallánUniversitat Autònoma de Barcelona
-
M. Àngels Gensana RieraObservatori Català de la Justícia en Violència Masclista
-
Xavier MarcetLead to Change
-
Sílvia Martínez SimonEscola d'Administració Pública de Catalunya
-
Cristina MercaderUniversitat Autònoma de Barcelona
-
Andrés Ortega KleinReal Instituto Elcano